Hidegfúzió

Hidegfúzió

Nem képzelt riport egy németországi feltaláló meglátogatásáról.

2005 májusában izgalmas hírt kaptam egy nem megújuló energiával foglalkozó partner cég ügyvezetőjétől. Külföldön élő üzlettársa Németországban kapcsolatba került egy feltalálóval, akinek működő hidegfúziós kiserőművének továbbfejlesztéséhez tőkeinjekcióra van szüksége, és esetleg hajlandó lenne M.o.-on , kellő titoktartás mellett kihelyezni egy működő berendezést. A hír szerint a prototípus a feltaláló saját családi házát látja el fűtőenergiával, külső energia bevitelére csak a hidegfúziós folyamat beindításakor van szükség, utána a folyamat önfenntartó.

Könnyű üzletnek látszott kiajánlani egy berendezést, aminek a bérleti díja az általa termelt energia árának egy része. Kisebb aggályaimat hamar leszerelte a hír forrása, ha nem hiszed, gyere ki Némethonba, és nézd meg a saját szemeddel.

Az ügy érdekében bevállaltam egy 3 000 km-es túrát egy teherautó jobb első ülésén, ennyit megér nekem, hogy elsők közt láthatom a várva várt hidegfúziós kiserőművet. A világhír küszöbén álló feltaláló várt bennünket, olyannyira, hogy útközben már telefonált útitársamnak, hogy előző látogatásakor említett aggályainak eloszlatására szerzett két egeret, bizonyítandó a szerkezet sugárzás-mentességét.

Úticélunk egy csöndes kisváros volt Schönberg közelében. A berendezés az épülethez tartozó műhelyben volt installálva, összecsövezve a központi
fűtéssel. Érkezésünkkor nem üzemelt, vége lévén a fűtési szezonnak. Fényképezni nem lehetett sajnos, ez érthető ilyen súlyú találmánynál.
Egy saválló acélból készült álló henger formájú szerkezetet láttunk, hatalmas nyomásra méretezve. A tetején lévő kerek zárófedél anyagvastagsága legalább 25 mm volt, és 15-20 acélcsavarzat rögzítette kör-körösen. Több szinten vékonyabb csőcsatlakozások, néhány hőmérő, amelyek így üzemen kívül 20 °C körüli értéket mutattak. Az időközben beüzemelt hidegfúziós eszköz teljes csöndben kezdett termelni, néhány óra alatt éri el az üzemi állapotát.

Meglepetés volt számomra, hogy elektromos áramot is termel, amit azonnal be is mutatott a feltaláló. A fúrógép hangjára kellett figyelnünk, mennyire más, mint a 230 V-os „rendes” hálózatról. Volt ott még egy vésőgép is, ami a korábbi teszteléseken már leégett. Megtudtuk, hogy ez egy teljesen újszerű, különleges elektromos energia. Érdeklődésemre — milyen jelalak látható egy oszcilloszkóp képernyőjén — elmondta, hogy 10 GHz (!) körüli frekvenciáról van szó, és jelenleg nem rendelkezik még megfelelő műszerekkel a pontos analízishez.

A következő elektromos bemutatónál 8 db 1 kW-os halogén vonalizzóval terhelte le a kiserőművet. A halogénizzók két négyes csoportban voltak felszerelve egy táblára, kusza összevisszaságban lógó drótokkal összekötve, nehezen értelmezhető kapcsolásban. Szépen világított mind a nyolc, felhívta figyelmünket, ne nézzük tartósan, mert káros lehet a szaruhártyánkra.

A következő villamos bemutatónál két db 1 kW-os halogénizzót süllyesztett a Mester egy vízzel telt műanyagtárolóba, majd rákapcsolta a különleges áramot. Az izzók szorgalmasan világítottak a víz alatt, „bizonyítva” a különleges áramtulajdonságokat. Sőt, még a vízben úszóleckét tartó egereknek sem lett semmi bajuk.

Bátorított házigazdánk, hogy nyugodtan belenyúlhatunk a vízbe, ez az áram nem ráz. És igaza volt, ilyen körülmények közt, bármilyen ijesztőnek is látszik, az áram két pólusa a víz alatt záródik, a legrövidebb úton. Javasoltam egy ellenpróbát a rendes hálózati árammal, mondván, azzal is ugyanilyen bemutatót lehet tartani.

A szárnysegéd készségesen hozta is a hosszabbítót, de a feltaláló leállította, mondván pont így fog kinézni az izzó, mint amit a kezében tart. Mutatott egy tönkrement halogén vonalizzót, aminek az oldalát átolvasztotta a wolframszál. Ajánlkozásomat is elutasította, hogy szívesen kifizetem az 5 Eurót, amennyibe egy ilyen világítóeszköz kerül. Ekkor tartottunk egy rövid ebédszünetet a közeli étteremben. Kell egy kis idő a hidegfúziós találmánynak, amíg felépíti azokat a folyamatokat, amik érzékelhetővé teszik a termikus energiatermelést. Ebéd alatt kiderült, hogy szó sem lehet magyarországi fizetős tesztüzemről. Viszont 300 000 Euró ellenében mi is licenctulajdonosok lehetünk, és részesülünk majd a világszabadalom hozadékából. Ez nem lesz kevés, hiszen ez a berendezés teljesen feleslegessé teszi a fosszilis energiák használatát, hiszen megszületett a várva-várt berendezés, amely nem okoz környezetszennyezést, korlátlan mennyiségben állítható elő majd hő-, és elektromos energia.

Ebéd után újabb lenyűgöző, a hihetelen fizikai jelenségek határát messze túlhaladó bemutatónak lehettünk tanúi. A hidegfúziós kiserőmű már javában termelte a hőenergiát. A nagynyomású tároló felső részén elhelyezett szokványos, fűtéstechnikai körszámlapos hőmérő 80 °C-ot mutatott. Ezzel szemben a lézer „nyomjelzős” infravörös hőmérő csak 25 °C-ot jelzett a tartály felső részén lévő ¾”-os könyökidomon. Luciferként nyitott tenyérrel akadályoztam a mérést. A műszer normális 35-36 fokos hőmérsékletet mért a licectulajdonosi érzéstől lázban égő nyitott kezemen. A Mester elmagyarázta útitársamnak, hogy olyan különleges, ám ártalmatlan erőtér veszi körül az erőművet, hogy az meghiúsítja az infrás hőmérsékletmérést.

Ha nem lett volna a sok kilowattos mikrohullámú demonstráció, akkor itt el is hittem volna, hogy igaz, amit látok. Ugyanis több GHz-es mikrohullámú energiát kizárólag tápvonalon lehet továbbítani, amely nem más, mint egy fémcső, négyzetes, vagy kör keresztmetszettel. Valószínűleg ez volt az egyetlen eset, amikor a hiányos német nyelvtudás előnyömre vált. Útitársam perfekt német tudással rendelkezik, és Göttingenben fizika szakon szerzett diplomát. A hosszú úton hazafelé elbeszélgettünk arról, hogy az emberiségnek, a fenntartható fejlődésnek éppen egy ilyen találmányra volna múlhatatlanul szüksége, és ez kicsit homályosítja az éleslátását sokunknak.

Megígértem fizikus barátomnak, így hazaérkeztünk után kivilágítottam a vízzel telt műanyag locsolókannát egy vízbemerített 500 W-os halogénizzóval. Később vásároltam egy olcsó kategóriás infrás-lézeres hőmérőt, amelyről kiderült, hogy forró görbefelületen képes mínusz 14 fokot is mérni!

Hogy mi ebből a tanulság?
Talán csak annyi, hogy hasonló műszaki Anti-Krisztusokkal Magyarországon is találkozhatunk.
Lehet, hogy már itt is vannak.

0 0 votes
Article Rating
Iratkozz fel
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes komment
0
Leírnád a gondolataidat? Tedd meg most!x