A Kardos Labor Kft.

Cégünk több mint 15 éve szakértője a geotermikus hőszivattyús és hővisszanyerős szellőztetős rendszereknek. Keresse cégünket építkezés vagy felújítás előtt, ingyenes konzultációs lehetőséggel is várjuk.

Üdvözli Önt a Kardos Labor Kft., a geotermikus hőszivattyú specialista

Kövessen bennünket

A Kardos Labor Kft. Magyarország vezető geotermikus energia hasznosító társasága. Az elmúlt több mint 15 évben több mint 150 geotermikus hőszivattyús rendszert és több mint 100 hővisszanyerős szellőztető rendszert telepítettünk és üzemeltetünk aktuálisan.

Magyarországon és talán az egész Európai Unióban egyedi fejlesztésünk az Energiakulcs® gépészeti rendszer, amely több magyar passzívházban is üzemel.

Az Energiakulcs® gépészeti megoldás alkalmazásával Ön elfelejtheti a gépészeti berendezések üzemeltetését, felügyeletét, mivel a téli fűtés, a nyári hűtés, a használati meleg-víz termelés, a külső szellőztető levegő előtemperálása automatizáltan és problémamentesen történik.

0 +
Elkészült projekt
0 +
Elégedett ügyfél

Odafigyelünk a részletekre

Geotermikus hőszivattyús rendszert komplett kiviteli tervek alapján kivitelezünk. Számunkra nagyon fontosak a részletek, az ügyfél elégedettség és a szerződéses határidők.

Kivitelezéseinket komplett tervezéssel kezdjük. Jól működő geotermikus hőszivattyús rendszert vagy hővisszanyerős szellőztető rendszert csak megfelelő energetikai számítások és kiviteli tervek alapján lehet kiépíteni. Egy építési folyamaton belül cégünk minden szakági közreműködővel együttműködik, a tulajdonosoknak pedig ingyenes gépészeti konzultáción mondjuk el a tervezés és kivitelezés részleteit.

Kardos Labor - geotermikus hőszivattyús rendszer
Kardos Labor - geotermikus hőszivattyús rendszer
Kardos Labor - geotermikus hőszivattyús rendszer

Hővisszanyerős szellőztető rendszerekben is specialisták vagyunk

A modern fa és műanyag nyílászárók miatt ma már nem jut a helyiségekbe természetes módon friss levegő. Az ablakok nyitása nem elegendő a megfelelő mennyiségű levegő bejuttatására, amely fűtési idényben energetikailag rendkívül pazarló is.
A szellőztető rendszer alkalmas arra, hogy biztosítsa a szükséges friss levegőt és eltávolítsa az elhasználtat. Ezen felül bizonyos mértékben gondoskodik a megfelelő páratartalomról, valamint a levegő megszűrésével megakadályozza a pollenek és a por bejutását az épületbe.

A hővisszanyerős szellőztető rendszer legfontosabb eleme a központi légkezelő berendezés. Ebben két ventilátor dolgozik, az egyik az épületből elszívott elhasznált levegőt egy hőcserélőn áramoltatja át mielőtt az épületet elhagyná. A berendezés másik ventilátora az épületen kívüli friss levegőt szintén ebbe a hőcserélőbe szívja be, így a két különböző hőmérsékletű levegő közvetlenül egymás mellett halad el, ezért a hőmérséklet különbségük kiegyenlítődik. Tehát a hidegebb felmelegszik, a melegebb lehűl. Ha kint hidegebb van, a benti melegebb levegő előmelegíti azt az épületbe kerülése előtt.
Így télen előfűthetjük a kinti hideg levegőt, amivel fűtési energiát spórolhatunk meg.

Kardos Labor - hővisszanyerős szellőztető rendszer
Kardos Labor - hővisszanyerős szellőztető rendszer
Kardos Labor - hővisszanyerős szellőztető rendszer

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozást követően havonta aktuális információkat küldünk Önnek a geotermikus hőszivattyús rendszerekről.